Höcker in transitie


Höcker Advocaten zal in de komende periode een splitsing ondergaan. Een groep van vijf partners vertrekt met hun teams en vormt samen met BLIX Advocaten het nieuwe kantoor FLORENT. Zes partners en hun teams zullen de praktijk onder de naam Höcker voortzetten, versterkt met vier nieuwe partners.

Ambitieuze teamspelers

FLORENT zal aan de bovenkant van de markt ondersteuning bieden bij complexe zaken op het gebied van dispute resolution & governance, insolventierecht & herstructureringen en corporate/M&A. FLORENT gaat met ongeveer 30 advocaten van start. Oprichters zijn: Yvette Borrius, Pieter van den Brink, Matthijs Brons, Hanneke De Coninck-Smolders, Chris Jager, Kees van de Meent en Jurjen Tuinman.

 

Kees van de Meent: ‘We bundelen de krachten waardoor we op onze focuspunten nog efficiënter topkwaliteit kunnen bieden. Onze advocaten worden gebeld door cliënten die snel en flexibele ondersteuning zoeken over vraagstukken die er voor hen echt toe doen. Dat doen we no-nonsense, hands-on en in teamverband.’.

Eigenzinnig en Amsterdams

Höcker zal onverminderd eigenzinnig en Amsterdams zijn. Gericht op het bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties. In een traditie van dertig jaar zal een team van rond de twintig advocaten hoogwaardig adviseren op het gebied van het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, IE/ICT/marketing en geschillenbeslechting.

Naast Remco Dammers, Paul Jongen, Willem Roos, Jacqueline Seignette, Marc Wolters en Jasper van Hulst zullen als partner toetreden Koos van den Berg, Marnix van den Bergh, Joep Meddens en Martyn Top.

Marc Wolters: “Advocaat zijn is een vak. Vanuit vertrouwen, betrokkenheid en creativiteit leveren wij maatwerk. Op basis van deze waarden werken wij met veel cliënten al jaren samen. We kennen deze bedrijven door en door. Wij leggen de lat hoog. Wij geloven in specialisatie, maar ook in een helikopterbenadering: uitstijgen boven de regels van een deelgebied. Vanuit die benadering durven wij de grenzen op te zoeken en zo het recht te vormen, zoals in de klimaatzaak van Urgenda tegen de Nederlandse staat.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees van de Meent (FLORENT) en Paul Jongen (Höcker) via 020-5777700.

  • Deel dit bericht

Laatste nieuws

Meer informatie


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neemt u dan contact op met Kees van de Meent.