Jacqueline Seignette

Terug naar het overzicht

Specialisme(n):

Jacqueline Seignette (1964) is partner bij Höcker Advocaten en verbonden aan de sectie Intellectuele Eigendom, ICT, Media & Marketing.

Jacqueline werkt voor nationale en internationale cliënten in de entertainmentindustrie en IT-branche en staat diverse collectieve beheersorganisaties op het gebied van beeld, muziek en tekst bij. De praktijk is met name gericht op de exploitatie en handhaving van intellectuele eigendom in een digitale omgeving.

Jacqueline is voorzitter van de Vereniging voor Auteursrecht en lid van het Comité Exécutif van de Associaton Littéraire et Artistique (ALAI). Ze is docent aan de VIRA/Grotius opleiding Informaticarecht en lid van de redactie van IER.

In 1994 promoveerde Jacqueline aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift "Challenges to the Creator Doctrine, Authorship, Copyright Ownership and the Exploitation of Creative Works in the Netherlands, Germany and the United States".

Jacqueline is lid van de Vereniging voor IT en Recht, de Vereniging voor Media- en Communicatierecht en de International Association of Entertainment Lawyers.

Chambers Europe vermeldt Jacqueline als Leading Individual. Enkele citaten:

"She's very thorough; it's good to work with her on very technical cases." (2013)

"In copyright law she is really up to date and knows the jurisprudence. She is also very creative in coming up with new ideas. Her knowledge of cases related to public performance rights is particularly highlighted.” (2014)

‘Jacqueline Seignette of Höcker Advocaten focuses primarily on copyright issues, with particular strength in the IT, media and entertainment sectors. Clients describe her as "an excellent lawyer; her speed and legal analysis are very good, and she's a friendly person."’ (2016)

Legal 500 (2016):

“Practice heads Willem Roos and Jacqueline Seignette are recommended for their ‘in-depth knowledge’ and ‘personal service’.”

Contact mevrouw mr. J.M.B. Seignette

Telefoon +31 20 577 77 00
Mobiel +31 6 514 99 134
E-mail seignette@hocker.nl
Download V Card

Recente zaken

Procedure Hof van Justitie over e-books

Höcker Advcoaten (Jacqueline Seignette en Marijn Kingma) staan Stichting Lira en Stichting Pictoright bij in een procedure over de vraag of het uitleenrecht ook van toepassing is op e-books. De rechtbank Den Haag heeft hierover prejudiciële vragen gesteld aan het Hof van Justitie van de Europese Unie. De andere partijen in de procedure zijn de Vereniging van Openbare Bibliotheken, Stichting Leenrecht en het Nederlands Uitgevers Verbond.

Procedure inbreuk op auteursrecht door kabelbedrijven

Jacqueline Seignette en Marijn Kingma stonden Stichting LIRA bij in een procedure tegen UPC, Ziggo en Delta. De Amsterdamse Rechtbank oordeelde op 27 augustus 2014 dat de kabelexploitanten inbreuk maken op auteursrechten van de door LIRA vertegenwoordigde schrijvers door zonder toestemming van LIRA televisieprogramma’s en films aan hun abonnees aan te bieden. 

Procedure illegaal downloaden

Höcker Advocaten procedeert in hoger beroep voor Stichting Brein tegen News-Service Europe, een exploitant van een Usenet dienst die wordt gebruikt voor het downloaden van o.a. muziek en films. De rechtbank oordeelde dat News-Service Europe rechtstreeks inbreuk maakt op de rechten van auteurs, uitgevers en producenten.

Procedure "framed" of "embedded" links

Höcker Advocaten stond Buma/Stemra bij in een procedure tegen de portalwebsite Nederland.fm. De rechtbank ging mee in het betoog van Buma/Stemra dat het ter beschikking stellen van de radiozenders zoals Nederland.fm dat doet, via hyperlinks, auteursrechtelijk relevant is. 

Procedure over online reisgegevens

Jacqueline Seignette stond een touroperator bij in een geschil tussen een touroperator en een agent over het gebruik van online reisgegevens en de daarover namens de touroperator gevoerde procedure gewonnen (Tjingo-zaak).

Meer recente zaken