Maartje Briedé

Terug naar het overzicht

Specialisme(n):

Maartje Briedé (1976) is sinds 2002 advocaat. Vanaf 2008 is zij als medewerker verbonden aan de sectie arbeidsrecht- en medezeggenschapsrecht van Höcker Advocaten.

Maartje heeft een ruime ervaring op het gebied van arbeidsrecht. Zij adviseert en procedeert voor zowel werkgevers als voor werknemers over zeer uiteenlopende zaken zoals ontslagzaken, arbeidsongeschiktheid, reorganisaties en arbeidsvoorwaardenregelingen. Hoewel zij alle soorten arbeidszaken behandelt, heeft de arbeidsongeschikte werknemer haar speciale aandacht. Zij geeft cursussen aan advocaten en HR-professionals. Onder andere is zij docent bij de Academie voor de Rechtspraktijk en presenteert zij voor dat instituut webinars.

Voordat zij in 2002 de overstap maakte naar de advocatuur was Briedé werkzaam als rechtsbijstandjurist bij een grote verzekeraar. Daar trad zij op voor zowel particulieren als voor bedrijven en behandelde zij voornamelijk geschillen op het gebied van het algemeen verbintenissenrecht.

Het arbeidsrecht is een rechtsgebied dat voor iedereen herkenbaar en daardoor tastbaar is, vindt Maartje. Juist dat trekt haar zo aan in het specialisme. In het arbeidsrecht gaat immers over concrete belangen die niet alleen de juridische aspecten van de relatie raken. In ontslagzaken bijvoorbeeld spelen dikwijls ook verontwaardiging en boosheid een rol.

Maartje heeft begrip voor die emoties, maar laat zich er niet door meeslepen. Conflicten zijn er om te worden opgelost, zegt ze. Vertrouwen is daartoe het sleutelwoord. Alleen in een open en eerlijke sfeer kunnen advocaat en cliënt reële resultaten boeken. Maartje Briedé is een pragmatische advocaat die hecht aan een goede samenwerking met haar cliënten. Zij houdt ervan snel en praktisch op te treden, zonder valse verwachtingen te wekken.

In december 2009 heeft Maartje met succes de PALA (Postacademische Leergang Arbeidsrecht) afgerond. Sinds maart 2013 is zij bestuurslid van het Stichting Fonds NSDSK (Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind).

 

Contact mevrouw mr. M. Briedé

Telefoon +31 20 577 77 00
Mobiel +31 6 433 66 334
E-mail briede@hocker.nl
Download V Card