Matthijs Brons

Terug naar het overzicht

Specialisme(n):

Matthijs Brons (1979) is als partner verbonden aan de sectie ondernemingsrecht.

Matthijs heeft een algemene ondernemingsrechtelijke praktijk met een nadruk op transacties. Hij onderhandelt en adviseert over commerciële contracten, joint ventures, managementbuy-outs, doorstarts, participaties en aandeelhoudersovereenkomsten en begeleidt fusies en overnames. Daarnaast procedeert Matthijs over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke en civielrechtelijke geschillen. Ook begeleidt Matthijs regelmatig startende ondernemingen. 

Matthijs treedt  op voor grote en middelgrote ondernemingen, aandeelhouders, bestuurders en investeerders en werkt veel voor partijen die actief zijn op het gebied van marketing, media, internet, software en zakelijke dienstverlening.

Matthijs voltooide de Grotius specialisatieopleidingen Vennootschaps- en Ondernemingsrecht (Cum Laude) en Nationaal en Internationaal Contracteren en is lid van de Vereniging Corporate Litigation, de Vereeniging voor Handelsrecht en de IBA. 

Contact mr. M.J.R. Brons

Telefoon +31 20 577 77 00
Mobiel +31 6 174 54 555
E-mail brons@hocker.nl
Download V Card

Recente zaken

Overname Runbook door BlackLine

Runbook Company wordt onderdeel van het Amerikaanse BlackLine, een leverancier van cloud-based finance- en accountingoplossingen. De software van Runbook sluit aan op SAP ERP-software en wordt gebruikt door ondernemingen voor het optimaliseren van financiële verslagleggingsprocedures. Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Marnix van den Bergh) heeft het verkopende management van Runbook bij deze transactie begeleid.

Joint Venture WPG en Dromenjager

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland) heeft WPG Uitgevers, de uitgeefgroep achter onder meer A.W. Bruna, De Bezige Bij, Querido Kinderboeken, Vrij Nederland, Happinez, Voetbal International en Uitgeverij Zwijsen, geadviseerd bij het aangaan van een joint venture met Dromenjager, het mediabedrijf achter Woezel & Pip. Het nieuwe bedrijf, genaamd Dromenjager Agency, wordt een agentschap voor kwalitatieve kindermerken en characters in de leeftijdscategorie van 0 tot 16 en zal per 1 januari 2017 actief worden in Nederland en België.

QP IT investeert in Wazzup

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland, Marijn Kingma) heeft investeringsmaatschappij QP IT, onderdeel van Quadrum Capital, geadviseerd bij haar investering in Wazzup. Wazzup is een vooruitstrevend softwareplatform voor makelaars. De door QP IT gerealiseerde injectie zal door Wazzup worden gebruikt om haar activiteiten in Nederland te intensiveren en om verder te groeien in Europa.

Overname door Jumbo van La Place

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland) heeft de curatoren van La Place B.V. geadviseerd bij de verkoop van de activa van La Place B.V. aan Jumbo Groep Holding B.V. Jumbo, de tweede supermarkt groep van Nederland met een marktaandeel van 17%, zet de restaurants voort onder de naam La Place. 

Acquisitie van Track Concepts

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland, Marnix van den Bergh) heeft Crowd Mobile geadviseerd bij de acquisitie van Track Holdings. Crowd Mobile levert wereldwijd entertainmentdiensten voor mobiele telefonie en heeft een beursnotering in Australië. Track Holdings exploiteert een content distributienetwerk voor mobiele telefonie en is actief in 38 landen.

Verkoop van Imbull B.V.

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland en Marijn Kingma) heeft de verkopers geadviseerd bij de verkoop van Imbull B.V. aan CupoNation. Rocket Internet-dochter CupoNation is een van de snelst groeiende online coupon- en kortingsplatforms ter wereld. Imbull B.V. is een belangrijke speler in de Nederlandse affiliate marketing branche en is het bedrijf achter de succesvolle kortingswebsites Kortingscode.nl en Actiecode.nl en het internationale kortingscodeplatform Flipit.com.

Herstructurering IT-onderneming

Matthijs Brons en Fabian Streefland hebben aandeelhouders en financiers van een toonaangevend Nederlands IT-bedrijf bijgestaan bij herfinanciering en verkoop van aandelen aan een investeringsfonds.

Doorstart van mobiele app-ontwikkelaar

Matthijs Brons heeft de koper geadviseerd bij de overname van de activiteiten van een bekende ontwikkelaar van mobiele applicaties uit diens faillissement.

Verkoop deelneming in famaceutisch bedrijf

Matthijs Brons adviseerde een investeringsmaatschappij bij de verkoop van haar deelneming in een farmaceutisch bedrijf aan het zittende management.

Meer recente zaken