Specialisme(n):

Paul Jongen (1960) is partner bij Höcker Advocaten en advocaat ondernemingsrecht. Fusies en overnames vormen het hart van zijn praktijk. Ondernemers kunnen ook bij hem terecht voor vragen over contracten, rechtsvormen en samenwerkingsverbanden.

Paul regelt verhoudingen tussen directeuren, aandeelhouders of vennoten en lost conflicten op, met of zonder tussenkomst van de rechter. Hij adviseert nationale en internationale cliënten, groot en klein, veelal uit de industriële sector.

Paul houdt van een zakelijke en efficiënte manier van werken. Hij is daarbij in staat op basis van zijn ruime ervaring een meerwaarde te leveren die verder gaat dan puur technisch-juridisch advies. Hij kan cliënten het vertrouwen geven dat hun belangen bij hem in goede handen zijn.

Specialismen
• Fusies en overnames, management buy outs
• Samenwerkingsverbanden, joint ventures, participaties,
   aandeelhoudersovereenkomsten, concernstructuren
• (internationale) Commerciële contracten

Nevenfunctie's
• Sinds 2009 lid van het dagelijks bestuur van Höcker, belast met de portefeuille financiën;
• Lid van Nederlands Centrum van Directeuren;
• Contactpersoon Transatlanctic Law netwerk.

Contact mr. P.P.J. Jongen

Telefoon +31 20 577 77 00
Mobiel +31 6 515 80 604
E-mail jongen@hocker.nl
Download V Card

Recente zaken

Advisering verkopers bij verkoop pand P.C. Hooftstraat

17 oktober 2016: Höcker (Paul Jongen, Jurjen Tuinman) heeft verkopers geadviseerd bij de verkoop aan IVY Group van het pand P.C. Hooftstraat 5-11. Het pand van circa 1.800 m2 heeft vijf verdiepingen en is momenteel in gebruik als kantoor van de advocaten van De Vos & Partners. IVY heeft plannen om het kantoorgebouw te her-ontwikkelen naar een winkelpand.

Verkoop meerderheidsbelang Canal Company

7 juni 2016: Höcker advocaten (Paul Jongen, Jurjen Tuinman, Remco Dammers) heeft de verkopers begeleid bij de verkoop van een meerderheidsbelang in rondvaartbedrijf Canal Company aan het Zweedse Stromma Turism & Sjöfart. Canal Company heeft 46 rondvaartboten in Amsterdam en vervoert jaarlijks circa anderhalf miljoen passagiers. Strömma exploiteert tourbussen en rondvaartboten in de Scandinavische landen.

Samenwerking Retail Development Company en Tabaronde

15 april 2016: Paul Jongen begeleidde de eigenaren van Retail Development Company (RDC) B.V. bij het tot stand brengen van een intensief samenwerkingsverband met Tabaronde B.V. RDC en Tabaronde zijn beide eigenaar van franchise formules en inkoopcombinaties in de detailhandel, zowel in het boeken en kantorensegment als in het tabaks- en gemakskanaal (The Read Shop, Plantage, Tabaronde, Techador). Door de samenvoeging ontstaat een samenwerkingsverband van ruim 650 winkels.

Ontwikkeling Maintenance Value Park Terneuzen

Höcker Advocaten (Paul Jongen en Jurjen Tuinman) adviseren vastgoedbelegger APF International bij de ontwikkeling van het Maintenance Valuepark Terneuzen. Het park wordt aangelegd op ruim 103.000 m2 grond en krijgt ongeveer 60.000 m2 bebouwing. Circa 20 kandidaat-huurders hebben inmiddels intentieovereenkomsten getekend. Volgens marktinschattingen zal met de realisatie een investering van € 50 - 100 mln gemoeid zijn. 

Advies bij verkoop bioscoopketen

September 2014: Paul Jongen heeft verkoper geadviseerd bij  de verkoop aan Pathé Holding, de van oorsprong Franse bioscoopketen van Taxon Groep B.V. en Taxon Groep 2 B.V., bekend van de rode bioscoop dozen langs de A12 bij Ede. Pathé gaat hiermee deelnemen in het CineMec concept, het exploiteren van evenementruimtes die geschikt zijn voor zowel filmvertoningen als congressen. Verkoper zal bij de ontwikkeling van de nieuwe complexen in Utrecht en Nijmegen betrokken blijven. 

Management buy out JEA

Paul Jongen adviseerde de koper bij de verwerving op 17 oktober 2013 van alle aandelen in Joh. Enschedé Amsterdam B.V. (“JEA”) door middel van een management buy out. JEA is actief in de grafische wereld en richt zich met name op de sectoren food, retail, beveiligde documenten en compact media. Het onderscheidt zich daarmee van de activiteiten van het voormalige moederbedrijf Koninklijke Joh. Enschedé B.V. dat zich richt op het drukken van bankbiljetten, post- en waardezegels.

Internationale juridische herstructuring

Paul Jongen heeft geadviseerd over een complexe juridische herstructuring van een internationale groep van bedrijven in de chemische industrie.

Joint venture

Paul Jongen heeft geadviseerd over een Noors-Braziliaanse joint venture in de olie-exploratie-industrie via een Nederlandse vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het belang van de joint venture omvat vele miljoenen.

Verkoop van winkelketen

Paul Jongen adviseerde partijen bij de verkoop van een grote keten van bakkerijen.

Advisering van minderheidsaandeelhouders

Paul Jongen trad op voor de minderheidsaandeelhouders inzake de verkoop van een belang in een dienstverlenend bedrijf dat actief is in de olie-exploratie-industrie.

Verkoop van onderneming

Paul Jongen was juridisch adviseur van het management van een onderneming in high-end medische instrumenten tijdens de verkoop van een stategische koper.

Begeleiding bedrijfsovername

Paul Jongen vertegenwoordigde de eigenaar van een onderneming, gespecialiseerd in het opsporen van bedrijfsfraude, met betrekking tot alle aspecten van de overname van zijn bedrijf.

Opzetten van een vennootschappelijke structuur

Paul Jongen heeft geadviseerd over de vennootschappelijke structuur (voor de samenwerking in) een onderneming die actief is in de e-learning branche.

Meer recente zaken