Raymond Canisius

Terug naar het overzicht

Specialisme(n):

Raymond Canisius (1989) maakt als advocaat deel uit van de sectie ondernemingsrecht van Höcker Advocaten. Binnen het ondernemingsrecht gaat zijn interesse in het bijzonder uit naar bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheid en corporate litigation. 

Raymond rondde in 2012 zijn master privaatrecht/ondernemingsrecht cum laude af aan de Universiteit Maastricht. Daarna deed hij onderzoek aan the Maastricht Institute for Corporate Law, Governance and Innovation Policies (ICGI) en promoveerde in december 2014. Zijn dissertatie, getiteld 'Uitkeringen aan aandeelhouders in het nieuwe BV-recht. Besluitvorming, vertegenwoordiging en vereenzelviging', is gepubliceerd als deel 127 in de Serie Vanwege het Van Der Heijden Instituut. Gedurende zijn onderzoek was Raymond werkzaam als juridisch medewerker op de sectie ondernemings- en faillissementsrecht van een middelgroot advocatenkantoor te Maastricht.

Raymond ziet de ondernemingsrechtpraktijk als een dynamische praktijk waar juridische vraagstukken worden gecombineerd met een creatieve en commerciële instelling. Ongeacht de hoogte van de vordering is de impact van een aansprakelijkstelling op de betrokken bestuurder of toezichthouder die zijn taak naar beste kunnen heeft vervuld groot. Raymond: “Voor mij staat voorop om die impact voor mijn cliënten te verkleinen. Het geschil moet worden opgelost; procederen zie ik daarbij niet als eerste doel.

Lidmaatschappen
- Vereniging voor Corporate Litigation
- Vereeniging Handelsrecht

Contact mr.dr. R.E.H. Canisius

Telefoon +31 20 577 77 00
Mobiel +31 6 433 66 321
E-mail canisius@hocker.nl
Download V Card