Civil fraud and asset recovery

Terug naar het overzicht

Höcker Advocaten is exclusief voor Nederland lid van FraudNet, het gerenommeerde wereldwijde netwerk van de International Chamber of Commerce (ICC) dat door (internationale) commerciële fraude benadeelde partijen bijstaat. Nederlandse gedupeerden kunnen in eigen land naar de aangesloten fraude-expert van FraudNet gaan. Höcker Advocaten helpt benadeelden in Nederland direct lokaal en kan voor grensoverschrijdende fraude daarbij dit netwerk inschakelen. 

Kees van de Meent en Cathalijne van der Plas worden al sinds 2013 ieder jaar in Who’s Who Legal vermeld als Leading Specialists voor asset recovery. Het Civil fraud and asset recovery team van Höcker is in 2016 wederom in Legal 500 vermeld als Leading Firm

"Höcker Advocaten is noted for its 'hands-on mentality' and 'significant cross-border experience'; it specialises in fraud and asset recovery, where it acts for court-appointed trustees and victims of fraud. Kees van de Meent and Cathalijne van der Plas are recommended."

Recente zaken

Fraude door voormalig werknemer

Cathalijne van der Plas staat een bedrijf bij dat slachtoffer is geworden van een fraude door een voormalig werknemer. Bij banken is inzage verzocht en verkregen in transactiegegevens aan de hand waarvan de fraude in kaart is gebracht. Op basis van de bevindingen van het fraude-onderzoek zijn/worden er civielrechtelijke maatregelen genomen. Daarnaast wordt ook het strafrechtelijke pad bewandeld.

Terugvorderen van vermogensbestanddelen

Kees van de Meent assisteert een Braziliaanse curator bij het terughalen van vermogensbestanddelen in Nederland. Van de Meent werkt in deze zaak nauw samen met advocaten uit andere jurisdicties.

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Kees van de Meent

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 312
Emeent@hocker.nl

Cathalijne van der Plas

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 303
Evanderplas@hocker.nl