Faillissementsrecht

Terug naar het overzicht

Als uw onderneming in financieel zwaar weer verkeert, is het zaak u goed te laten adviseren over de te varen koers. Dat vraagt om een gerichte en kordate aanpak, zodat uw belangen zo goed mogelijk worden gewaarborgd.

Höcker Advocaten beschikt over een team van  gespecialiseerde faillissementsrechtadvocaten die regelmatig door rechtbanken worden benoemd als bewindvoerder in surseances en als curator in faillissementen. Hun ervaring en kunde op dit gebied komen ook van pas bij het adviseren van bestuurders, banken, aandeelhouders en crediteuren over alle aspecten van vennootschappelijke en financiële herstructurering, (internationale) asset recovery en insolventie.

Kees van de Meent, voorzitter van de praktijkgroep, wordt regelmatig door de rechtbank benoemd tot curator in omvangrijke en vaak complexe faillissementen. Hij is curator in het faillissement van V&D en La Place, de bekende keten van 62 warenhuizen en meer dan 250 restaurants (december 2015). Eerder bewerkstelligde hij in het faillissement van Polare (2014) een succesvolle doorstart voor bijna alle individuele boekhandels. Ook was Kees curator in de faillissementen van reisorganisatie Baobab, bouwbedrijf Hillen & Roosen en welzijns- en kinderopvangorganisatie Alcides. Overigens adviseerde hij TUI bij de aankoop van de activiteiten van luchtvaartmaatschappij Holland Exel (nu vliegend onder de naam TUIfly), toen Holland Exel failliet ging.

De insolventiespecialisten van Höcker zijn uw ideale sparringpartner op het gebied van het faillissementsrecht. Behalve voor vraagstukken op het gebied van faillissementen en surseances, kunt u bij ons terecht voor:

• Doorstart van een onderneming
• Aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders
• Herstructureringen
• (her-)finacieringen

In Legal 500 (editie 2016) wordt het insolventierechtteam genoemd als Leading Firm: “The ‘first-class’ Kees van de Meent heads Höcker Advocaten’s practice, acting as the court-appointed trustee for the Polare Group during its bankruptcy. The team is praised for its value for money and ‘good commercial knowledge’.”​

Contact
Hebt u een vraag of een specifiek probleem? Wij bespreken graag uw kansen en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Recente zaken

Terugvorderen van met zekerheid belaste activa

Kees van de Meent staat een Franse bank bij in verband met de terugvordering van met zekerheid belaste activa in het faillissement van een grote autodealer in Nederland.

Faillissement van Polare

Kees van de Meent is door de rechtbank te Amsterdam benoemd tot aanvankelijk bewindvoerder en vervolgens curator van Polare. Tijdens het faillissement heeft hij voor bijna alle individuele boekwinkels een doorstart weten te realiseren. Voor meer informatie zie hier de openbare verslagen in het faillissement van Polare.

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Kees van de Meent

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 312
Emeent@hocker.nl

Nienke Bobbert

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 323
Ebobbert@hocker.nl