IE, ICT & Marketing

Terug naar het overzicht

Een onderneming heeft dagelijks te maken met vraagstukken op het gebied van Intellectuele Eigendom, ICT en Media & marketing. De advocaten van de sectie IE, ICT & Marketing zijn gespecialiseerd in alle aspecten van deze rechtsgebieden en staan u bij met advies, in onderhandeling en waar nodig in procedures. Met kennis van de markt en oog voor nieuwe ontwikkelingen. U kunt bij ons terecht voor specialistische hulp op de volgende gebieden:
 

Internationale advisering
De advocaten van de sectie IE, ICT & Marketing maken gebruik van hun individuele netwerken om cliënten te voorzien van gespecialiseerd advies in het buitenland. Via de netwerken Adlaw International (reclamerecht), Lexwork International en The Interlex Group kunnen op korte termijn advocaten in een groot aantal landen worden ingeschakeld.

Recente zaken

Inbreuk handelsnaamrecht

Marijn Kingma stond “The Office Host” bij in een kort geding aangespannen door “The Office Operators”. Volgens The Office Operators was er sprake van inbreuk op haar handelsnaamrecht. De voorzieningenrechter wees alle vorderingen van The Office Operators af. 

WOB procedure in paardenvleesschandaal

Marijn Kingma en Joep Meddens stonden Stichting foodwatch bij in een principiële procedure over de vraag of de NVWA informatie openbaar moet maken over afnemers en producten van vleesverwerker Selten. De rechtbank Amsterdam gaf foodwatch gelijk: het belang bij openbaarmaking moet zwaarder wegen dan het belang van bedrijven om geen reputatieschade te lijden. Dit oordeel werd bevestigd door de Raad van State.

Procedure inbreuk op auteursrecht door kabelbedrijven

Jacqueline Seignette en Marijn Kingma stonden Stichting LIRA bij in een procedure tegen UPC, Ziggo en Delta. De Amsterdamse Rechtbank oordeelde op 27 augustus 2014 dat de kabelexploitanten inbreuk maken op auteursrechten van de door LIRA vertegenwoordigde schrijvers door zonder toestemming van LIRA televisieprogramma’s en films aan hun abonnees aan te bieden. 

Staat betaalt Stichting Thuiskopie EUR 33,5 miljoen

December 2014: Willem Roos heeft namens Stichting de Thuiskopie een procedure over het onrechtmatig uitfaseren van de thuiskopieheffing geschikt. De Staat betaalt € 33,5 miljoen aan schadevergoeding omdat in de periode 2007 – 2012 voorwerpen als smartphones, tablets, harddiskrecorders etc. door de Staat buiten de heffing werden gehouden. Voor de periode vanaf 2013 had de Staat al een nieuwe regeling getroffen waar deze voorwerpen wel deel van uit maken.  

Procedure illegaal downloaden

Höcker Advocaten procedeert in hoger beroep voor Stichting Brein tegen News-Service Europe, een exploitant van een Usenet dienst die wordt gebruikt voor het downloaden van o.a. muziek en films. De rechtbank oordeelde dat News-Service Europe rechtstreeks inbreuk maakt op de rechten van auteurs, uitgevers en producenten.

Meer recente zaken

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Jacqueline Seignette

T+31 20 577 77 00
M+31 6 514 99 134
Eseignette@hocker.nl

Willem Roos

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 328
Eroos@hocker.nl