Intellectuele Eigendom

Terug naar IE, ICT & Marketing

Een goed idee omzetten in een succesvol product of dienst kost tijd, geld en energie. Die investeringen wilt u natuurlijk veilig stellen. Dan is het prettig als u zich geadviseerd weet door advocaten die ervaring hebben met het beschermen van intellectueel eigendom.

Höcker adviseert u over de beste manieren om uw concrete plannen te beschermen met behulp van auteurs- merken en/of modellenrecht. Een stap verder helpen we u bij het opstellen en uitonderhandelen van maatwerk licentie- en investeringsovereenkomsten die precies tegemoet komen aan wat u nodig heeft. Denkt u aan uitgavecontracten, ICT contracten, merchandising overeenkomsten en andere licentiecontracten.

Wij hebben voor grote rechthebbenden een jarenlange ervaring opgebouwd met het opzetten en uitvoeren van kostenefficiënte handhavingsstrategieën. Als procedures bij de rechter daar onderdeel van zijn, treft u in onze advocaten ervaren litigators. Zij helpen u natuurlijk ook graag indien u om andere redenen bij een procedure over intellectueel eigendom betrokken bent, bijvoorbeeld omdat een uitgavecontract ten onrechte wordt opgezegd of omdat een licentieovereenkomst niet goed wordt nageleefd.

Werkzaamheden zijn onder meer:
• Inbreukprocedures, onderzoek, bewijsbeslag, contact met douaneautoriteiten
• Collectief beheer van auteursrechten: licenties, corporate governance, geschillen
• Nieuwe (online) distributiemodellen;
• Contracten: licenties, (digitale) distributie, uitgeefovereenkomsten, artiestencontracten
Commerciële communicatie: reclamecampagnes, promoties, aanprijzing producten en diensten, sponsoring, product placement.

Recente zaken

Inbreuk handelsnaamrecht

Marijn Kingma stond “The Office Host” bij in een kort geding aangespannen door “The Office Operators”. Volgens The Office Operators was er sprake van inbreuk op haar handelsnaamrecht. De voorzieningenrechter wees alle vorderingen van The Office Operators af. 

Procedure inbreuk op auteursrecht door kabelbedrijven

Jacqueline Seignette en Marijn Kingma stonden Stichting LIRA bij in een procedure tegen UPC, Ziggo en Delta. De Amsterdamse Rechtbank oordeelde op 27 augustus 2014 dat de kabelexploitanten inbreuk maken op auteursrechten van de door LIRA vertegenwoordigde schrijvers door zonder toestemming van LIRA televisieprogramma’s en films aan hun abonnees aan te bieden. 

Staat betaalt Stichting Thuiskopie EUR 33,5 miljoen

December 2014: Willem Roos heeft namens Stichting de Thuiskopie een procedure over het onrechtmatig uitfaseren van de thuiskopieheffing geschikt. De Staat betaalt € 33,5 miljoen aan schadevergoeding omdat in de periode 2007 – 2012 voorwerpen als smartphones, tablets, harddiskrecorders etc. door de Staat buiten de heffing werden gehouden. Voor de periode vanaf 2013 had de Staat al een nieuwe regeling getroffen waar deze voorwerpen wel deel van uit maken.  

Procedure illegaal downloaden

Höcker Advocaten procedeert in hoger beroep voor Stichting Brein tegen News-Service Europe, een exploitant van een Usenet dienst die wordt gebruikt voor het downloaden van o.a. muziek en films. De rechtbank oordeelde dat News-Service Europe rechtstreeks inbreuk maakt op de rechten van auteurs, uitgevers en producenten.

Meer recente zaken

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Willem Roos

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 328
Eroos@hocker.nl

Jacqueline Seignette

T+31 20 577 77 00
M+31 6 514 99 134
Eseignette@hocker.nl