Een goed product is niets zonder een goed verhaal. Höcker is van oudsher betrokken bij de juridische aspecten van dat verhaal. Omdat we grote merkhouders bijstaan natuurlijk. Zij willen adverteren volgens de regels van het spel en daar waar nodig ook de concurrentie aan die regels houden. Maar ook reclamebureaus weten al jaren de weg naar Höcker te vinden. Voor hen is een goed verhaal het product.

Belangrijk onderdeel van de reclamepraktijk is het vooraf toetsen (‘clearen’) van campagnes om ervoor te zorgen dat deze binnen de grenzen van het toelaatbare blijven. Of achteraf, als u zich afvraagt of die campagne van de concurrent wel door de beugel kan… Indien nodig gaan wij natuurlijk ook in rechte de strijd voor u aan.

Vanwege onze deelname aan het internationale netwerk Adlaw International kunnen wij u ook snel en kostenefficiënt bijstaan bij grensoverschrijdende campagnes.

Naast reclame hebben ook andere uitingen in de media de aandacht van Höcker. Wij treden regelmatig op in geschillen over onheuse bejegening in de media.

Werkzaamheden zijn onder meer:

  • Clearen reclamecampagnes, ook internationaal;
  • Opstellen van spelregels voor promotionele kansspelen;
  • Procedures in rechte en bij semi-rechterlijke instanties zoals de Reclame Code Commissie;
  • Onrechtmatige perspublicaties, waaronder advies voorafgaand aan publicatie;

Recente zaken

WOB procedure in paardenvleesschandaal

Marijn Kingma en Joep Meddens stonden Stichting foodwatch bij in een principiële procedure over de vraag of de NVWA informatie openbaar moet maken over afnemers en producten van vleesverwerker Selten. De rechtbank Amsterdam gaf foodwatch gelijk: het belang bij openbaarmaking moet zwaarder wegen dan het belang van bedrijven om geen reputatieschade te lijden. Dit oordeel werd bevestigd door de Raad van State.

Procedure illegaal downloaden

Höcker Advocaten procedeert in hoger beroep voor Stichting Brein tegen News-Service Europe, een exploitant van een Usenet dienst die wordt gebruikt voor het downloaden van o.a. muziek en films. De rechtbank oordeelde dat News-Service Europe rechtstreeks inbreuk maakt op de rechten van auteurs, uitgevers en producenten.

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Joep Meddens

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 330
Emeddens@hocker.nl

Jacqueline Seignette

T+31 20 577 77 00
M+31 6 514 99 134
Eseignette@hocker.nl