Fusies en overnames

Terug naar Ondernemingsrecht

Bij een (internationale) fusie, overname of joint venture wilt u beschikken over actuele juridische informatie en advies. Kunnen vertrouwen op een betrokken partner. Iemand die u adviseert en de transactie begeleidt. Die kansen en risico’s in kaart brengt en u bijstaat in de onderhandelingen.  En ook nog excellent Engels spreekt. Zodat u, wanneer het tot transactie komt, de toekomst met vertrouwen tegemoet gaat.

Dat begrijpen we. Höcker Advocaten is gespecialiseerd in het begeleiden van transacties, zowel bij grote, nationaal of internationaal opererende bedrijven als in het MKB.

Praktisch
Het overnemen van een bedrijf of het aangaan van een samenwerkingsverband met verschillende partners kan heel complex zijn. Wij bieden u praktische oplossingen en hulp. Bijvoorbeeld het juridisch  inventariseren van uw positie (due diligence onderzoek naar het betreffende bedrijf), het adviseren over de structuur van de transactie, de benodigde overeenkomsten en garanties en zekerheden die verstrekt moeten worden.

U kunt bij ons terecht voor:
● fusies en overnames
● joint ventures
● opzetten samenwerkingsverbanden binnen BV’s 
● doorstart uit faillissement
● leveraged buyouts
● managementbuy-out (MBO) / buy-in
● private equity participaties

Omdat Höcker advocaten intern beschikt over specialisten op het gebied van ondernemings/insolventierecht, arbeids- en medezeggenschapsrecht, vastgoedrecht, intellectueel eigendomsrecht en bestuursrecht, kunnen wij op vrijwel alle terreinen van een transactie snel en deskundig adviseren.

Recente zaken

Overname Runbook door BlackLine

Runbook Company wordt onderdeel van het Amerikaanse BlackLine, een leverancier van cloud-based finance- en accountingoplossingen. De software van Runbook sluit aan op SAP ERP-software en wordt gebruikt door ondernemingen voor het optimaliseren van financiële verslagleggingsprocedures. Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Marnix van den Bergh) heeft het verkopende management van Runbook bij deze transactie begeleid.

Joint Venture WPG en Dromenjager

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland) heeft WPG Uitgevers, de uitgeefgroep achter onder meer A.W. Bruna, De Bezige Bij, Querido Kinderboeken, Vrij Nederland, Happinez, Voetbal International en Uitgeverij Zwijsen, geadviseerd bij het aangaan van een joint venture met Dromenjager, het mediabedrijf achter Woezel & Pip. Het nieuwe bedrijf, genaamd Dromenjager Agency, wordt een agentschap voor kwalitatieve kindermerken en characters in de leeftijdscategorie van 0 tot 16 en zal per 1 januari 2017 actief worden in Nederland en België.

QP IT investeert in Wazzup

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland, Marijn Kingma) heeft investeringsmaatschappij QP IT, onderdeel van Quadrum Capital, geadviseerd bij haar investering in Wazzup. Wazzup is een vooruitstrevend softwareplatform voor makelaars. De door QP IT gerealiseerde injectie zal door Wazzup worden gebruikt om haar activiteiten in Nederland te intensiveren en om verder te groeien in Europa.

Advisering verkopers bij verkoop pand P.C. Hooftstraat

17 oktober 2016: Höcker (Paul Jongen, Jurjen Tuinman) heeft verkopers geadviseerd bij de verkoop aan IVY Group van het pand P.C. Hooftstraat 5-11. Het pand van circa 1.800 m2 heeft vijf verdiepingen en is momenteel in gebruik als kantoor van de advocaten van De Vos & Partners. IVY heeft plannen om het kantoorgebouw te her-ontwikkelen naar een winkelpand.

Verkoop meerderheidsbelang Canal Company

7 juni 2016: Höcker advocaten (Paul Jongen, Jurjen Tuinman, Remco Dammers) heeft de verkopers begeleid bij de verkoop van een meerderheidsbelang in rondvaartbedrijf Canal Company aan het Zweedse Stromma Turism & Sjöfart. Canal Company heeft 46 rondvaartboten in Amsterdam en vervoert jaarlijks circa anderhalf miljoen passagiers. Strömma exploiteert tourbussen en rondvaartboten in de Scandinavische landen.

Samenwerking Retail Development Company en Tabaronde

15 april 2016: Paul Jongen begeleidde de eigenaren van Retail Development Company (RDC) B.V. bij het tot stand brengen van een intensief samenwerkingsverband met Tabaronde B.V. RDC en Tabaronde zijn beide eigenaar van franchise formules en inkoopcombinaties in de detailhandel, zowel in het boeken en kantorensegment als in het tabaks- en gemakskanaal (The Read Shop, Plantage, Tabaronde, Techador). Door de samenvoeging ontstaat een samenwerkingsverband van ruim 650 winkels.

Overname door Jumbo van La Place

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland) heeft de curatoren van La Place B.V. geadviseerd bij de verkoop van de activa van La Place B.V. aan Jumbo Groep Holding B.V. Jumbo, de tweede supermarkt groep van Nederland met een marktaandeel van 17%, zet de restaurants voort onder de naam La Place. 

Acquisitie van Track Concepts

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland, Marnix van den Bergh) heeft Crowd Mobile geadviseerd bij de acquisitie van Track Holdings. Crowd Mobile levert wereldwijd entertainmentdiensten voor mobiele telefonie en heeft een beursnotering in Australië. Track Holdings exploiteert een content distributienetwerk voor mobiele telefonie en is actief in 38 landen.

Verkoop van Imbull B.V.

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland en Marijn Kingma) heeft de verkopers geadviseerd bij de verkoop van Imbull B.V. aan CupoNation. Rocket Internet-dochter CupoNation is een van de snelst groeiende online coupon- en kortingsplatforms ter wereld. Imbull B.V. is een belangrijke speler in de Nederlandse affiliate marketing branche en is het bedrijf achter de succesvolle kortingswebsites Kortingscode.nl en Actiecode.nl en het internationale kortingscodeplatform Flipit.com.

Advies bij verkoop bioscoopketen

September 2014: Paul Jongen heeft verkoper geadviseerd bij  de verkoop aan Pathé Holding, de van oorsprong Franse bioscoopketen van Taxon Groep B.V. en Taxon Groep 2 B.V., bekend van de rode bioscoop dozen langs de A12 bij Ede. Pathé gaat hiermee deelnemen in het CineMec concept, het exploiteren van evenementruimtes die geschikt zijn voor zowel filmvertoningen als congressen. Verkoper zal bij de ontwikkeling van de nieuwe complexen in Utrecht en Nijmegen betrokken blijven. 

Management buy out JEA

Paul Jongen adviseerde de koper bij de verwerving op 17 oktober 2013 van alle aandelen in Joh. Enschedé Amsterdam B.V. (“JEA”) door middel van een management buy out. JEA is actief in de grafische wereld en richt zich met name op de sectoren food, retail, beveiligde documenten en compact media. Het onderscheidt zich daarmee van de activiteiten van het voormalige moederbedrijf Koninklijke Joh. Enschedé B.V. dat zich richt op het drukken van bankbiljetten, post- en waardezegels.

Meer recente zaken

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Paul Jongen

T+31 20 577 77 00
M+31 6 515 80 604
Ejongen@hocker.nl

Marc Wolters

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 314
Ewolters@hocker.nl