Handelscontracten

Terug naar Ondernemingsrecht

Als ondernemer zijn contracten praktisch aan de orde van de dag. Met de bijbehorende vragen. Is het wel op de juiste wijze opgesteld? Dekt het de lading? Staat er wel wat u bedoelt en is daar geen discussie over mogelijk? Is de overeenkomst juridisch "waterdicht"? En wat als de overeenkomst niet wordt nagekomen?

Bij een conflict of een juridisch vraagstuk is het fijn als u kunt vertrouwen op iemand met verstand van deze zaken. Iemand die een contract op de juiste wijze voor u opstelt of beoordeelt. Die u adviseert en begeleidt als de andere partij de overeenkomst niet nakomt. En die een rechtszaak niet uit de weg gaat, maar als dat mogelijk is, het niet zover laat komen.

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van contracten. Of erover procederen. Daarbij kan het gaan om inkoop- of verkoopovereenkomsten met leveranciers, het opstellen van algemene voorwaarden of overeenkomsten voor distributie of agentschap. Maar ook voor franchiseovereenkomsten & sale-and-leaseback overeenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten of Service Level Agreements (SLA’s) kunt u bij ons terecht.

Recente zaken

Minnelijke regeling niet-nakoming contract

Marnix van den Bergh heeft voor een cliënt uit de retailsector een zeer gunstige minnelijke regeling getroffen in verband met de niet-nakoming van een certificeringscontract voor één van haar producten. 

Passagiersovereenkomst

Höcker Advocaten heeft een grote touroperator begeleid bij de totstandkoming van een passagiersovereenkomst met een luchtvaartmaatschappij.

Incasso

Marnix van den Bergh adviseerde een Duitse reisorganisatie over de incasso van vorderingen op een Nederlandse agent. Hij adviseerde tevens over aspecten van internationaal privaatrecht en het vinden van verhaalsmogelijkheden.

Meer recente zaken

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Nienke Bobbert

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 323
Ebobbert@hocker.nl

Hans Ruitenberg

T+31 20 577 77 00
M+31 6 514 80 625
Eruitenberg@hocker.nl