Reis en recreatie

Terug naar het overzicht

De hedendaagse reis- en recreatiebranche staat voor grote uitdagingen. Door de groei van digitale media halen we de wereld om ons heen steeds dichterbij. De kritische consument vindt daardoor steeds beter zelf zijn weg in het (online) reisaanbod.

Als ondernemer in de reisbranche wordt u vrijwel dagelijks geconfronteerd met juridische vragen. Wat zijn de risico’s van ‘dynamic packaging’?  Hoe bied ik reizen aan via mijn webshop? Welke prijs mag ik noemen en hoe ga ik om met persoonlijke gegevens van mijn klanten? Gelden mijn algemene voorwaarden wel? Goed juridisch advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels is nu meer dan ooit onmisbaar.

Onze diensten
Wij adviseren kleine en grote (internationale) touroperators, zakenreisbureaus en luchtvaartmaatschappijen regelmatig over:
• Europese regelgeving, onder meer in verband met pakketreizen en passagiersrechten (bijvoorbeeld bij Denied Boarding of langdurige vertraging van vluchten)
• de ANVR-Consumentenvoorwaarden
• de garantieregelingen van de SGR en het Calamiteitenfonds
• de wettelijke regeling van de reisovereenkomst in boek 7 BW
• vraagstukken rondom het zijn van of werken met een (reis)agent
• verkoop via internet
• bescherming en gebruik van merken en content (o.a. reisinformatie)

Höcker Reis- en Recreatieteam
De advocaten van ons team combineren kennis van de branche met juridische expertise en weten als geen ander wat er speelt. Onze advocaten zijn actief betrokken bij brancheverenigingen, zoals het wereldwijde International Forum of Travel and Tourism Advocates (IFFTA) en de Vereniging Reis en Recht en publiceren in verschillende vakbladen. Zo kunnen wij voortdurend inspringen op de actualiteit. 

Recente zaken

Advies over garantieregelingen bij faillissement in Europese landen

Voor een grote internationaal opererende reisorganisatie heeft Marieke Timmerman, met behulp van advocaten uit haar internationale netwerk (IFTTA), een overzicht gemaakt van de in de verschillende Europese landen geldende garantieregelingen in geval van faillissement. (Hoewel gebaseerd op een Europese richtlijn, is de uitwerking in de Lidstaten erg verschillend.)

Advisering start-up in hotelbemiddelingsbranche

Marieke Timmerman adviseerde samen met Marijn Kingma een start-up in de hotelbemiddelingsbranche. Marieke stelde de algemene voorwaarden en een samenwerkingsovereenkomst met hotels op, Marijn adviseerde over het online verkoopproces en privacy-aspecten.

Advocaten gespecialiseerd in reis en recreatie

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u contact op met één van onze contactpersonen.

Contactpersonen

Jacqueline Seignette

T+31 20 577 77 00
M+31 6 514 99 134
Eseignette@hocker.nl