Transacties


Bij een (internationale) fusie, overname of joint venture zoekt u professioneel juridisch advies en wilt u kunnen vertrouwen op een betrokken partner. Die u adviseert en de transactie begeleidt. Die kansen en risico’s in kaart brengt en u bijstaat in de onderhandelingen.  Zodat u uiteindelijk met vertrouwen de transactie kunt aangaan.

Höcker Advocaten is gespecialiseerd in het begeleiden van transacties, zowel bij grote, nationaal of internationaal opererende, bedrijven, als in het MKB. Wij begrijpen de complexiteit van het overnemen van een bedrijf of het aangaan van een samenwerking tussen een aantal partners.
Wij bieden u graag praktische oplossingen. Dat kan gaan om het juridisch inventariseren van de propositie (due diligence onderzoek naar het betreffende bedrijf), of het adviseren over de structuur van de transactie, de benodigde overeenkomsten en de te verstrekken garanties en zekerheden.

Omdat Höcker Advocaten beschikt over specialisten op het gebied van ondernemings- en insolventierecht, arbeids- en medezeggenschapsrecht, intellectueel eigendomsrecht en vastgoed en omgevingsrecht kunnen wij u op vrijwel alle terreinen die er bij een transactie toe doen snel en deskundig advies leveren.

Transactie gerelateerde conflicten
Mochten zich tijdens of na het aangaan van de transactie conflicten voordoen, al dan niet terecht claims aan de orde zijn, bijvoorbeeld met betrekking tot het afbreken van onderhandelingen, of garanties of vrijwaringen, dan is het goed voor u te weten dat wij een sterke procespraktijk hebben op dit gebied. Wij gaan daarbij een rechtszaak niet uit de weg maar houden andere oplossingen, in der minne, steeds in het oog.

Kosten
Wij streven naar transparantie van de aan een transactie verbonden kosten. Samen met u kunnen wij daarover afspraken maken.

U kunt bij ons terecht voor:

fusies en overnames
● joint ventures
● opzetten samenwerkingsverbanden binnen BV’s  
doorstart uit faillissement
● leveraged buyouts
● management buy out (MBO)/buy in
● private equity participaties.

Contact

Wilt u weten wat Höcker Advocaten voor u en uw organisatie kan betekenen?
Bel ons op 020 - 577 77 00 of stuur ons een bericht.

Recente zaken

Overname Runbook door BlackLine

Runbook Company wordt onderdeel van het Amerikaanse BlackLine, een leverancier van cloud-based finance- en accountingoplossingen. De software van Runbook sluit aan op SAP ERP-software en wordt gebruikt door ondernemingen voor het optimaliseren van financiële verslagleggingsprocedures. Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Marnix van den Bergh) heeft het verkopende management van Runbook bij deze transactie begeleid.

Joint Venture WPG en Dromenjager

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland) heeft WPG Uitgevers, de uitgeefgroep achter onder meer A.W. Bruna, De Bezige Bij, Querido Kinderboeken, Vrij Nederland, Happinez, Voetbal International en Uitgeverij Zwijsen, geadviseerd bij het aangaan van een joint venture met Dromenjager, het mediabedrijf achter Woezel & Pip. Het nieuwe bedrijf, genaamd Dromenjager Agency, wordt een agentschap voor kwalitatieve kindermerken en characters in de leeftijdscategorie van 0 tot 16 en zal per 1 januari 2017 actief worden in Nederland en België.

QP IT investeert in Wazzup

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland, Marijn Kingma) heeft investeringsmaatschappij QP IT, onderdeel van Quadrum Capital, geadviseerd bij haar investering in Wazzup. Wazzup is een vooruitstrevend softwareplatform voor makelaars. De door QP IT gerealiseerde injectie zal door Wazzup worden gebruikt om haar activiteiten in Nederland te intensiveren en om verder te groeien in Europa.

Advisering verkopers bij verkoop pand P.C. Hooftstraat

17 oktober 2016: Höcker (Paul Jongen, Jurjen Tuinman) heeft verkopers geadviseerd bij de verkoop aan IVY Group van het pand P.C. Hooftstraat 5-11. Het pand van circa 1.800 m2 heeft vijf verdiepingen en is momenteel in gebruik als kantoor van de advocaten van De Vos & Partners. IVY heeft plannen om het kantoorgebouw te her-ontwikkelen naar een winkelpand.

Verkoop meerderheidsbelang Canal Company

7 juni 2016: Höcker advocaten (Paul Jongen, Jurjen Tuinman, Remco Dammers) heeft de verkopers begeleid bij de verkoop van een meerderheidsbelang in rondvaartbedrijf Canal Company aan het Zweedse Stromma Turism & Sjöfart. Canal Company heeft 46 rondvaartboten in Amsterdam en vervoert jaarlijks circa anderhalf miljoen passagiers. Strömma exploiteert tourbussen en rondvaartboten in de Scandinavische landen.

Samenwerking Retail Development Company en Tabaronde

15 april 2016: Paul Jongen begeleidde de eigenaren van Retail Development Company (RDC) B.V. bij het tot stand brengen van een intensief samenwerkingsverband met Tabaronde B.V. RDC en Tabaronde zijn beide eigenaar van franchise formules en inkoopcombinaties in de detailhandel, zowel in het boeken en kantorensegment als in het tabaks- en gemakskanaal (The Read Shop, Plantage, Tabaronde, Techador). Door de samenvoeging ontstaat een samenwerkingsverband van ruim 650 winkels.

Acquisitie van Track Concepts

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland, Marnix van den Bergh) heeft Crowd Mobile geadviseerd bij de acquisitie van Track Holdings. Crowd Mobile levert wereldwijd entertainmentdiensten voor mobiele telefonie en heeft een beursnotering in Australië. Track Holdings exploiteert een content distributienetwerk voor mobiele telefonie en is actief in 38 landen.

Verkoop van Imbull B.V.

Höcker Advocaten (Matthijs Brons, Fabian Streefland en Marijn Kingma) heeft de verkopers geadviseerd bij de verkoop van Imbull B.V. aan CupoNation. Rocket Internet-dochter CupoNation is een van de snelst groeiende online coupon- en kortingsplatforms ter wereld. Imbull B.V. is een belangrijke speler in de Nederlandse affiliate marketing branche en is het bedrijf achter de succesvolle kortingswebsites Kortingscode.nl en Actiecode.nl en het internationale kortingscodeplatform Flipit.com.

Advies bij verkoop bioscoopketen

September 2014: Paul Jongen heeft verkoper geadviseerd bij  de verkoop aan Pathé Holding, de van oorsprong Franse bioscoopketen van Taxon Groep B.V. en Taxon Groep 2 B.V., bekend van de rode bioscoop dozen langs de A12 bij Ede. Pathé gaat hiermee deelnemen in het CineMec concept, het exploiteren van evenementruimtes die geschikt zijn voor zowel filmvertoningen als congressen. Verkoper zal bij de ontwikkeling van de nieuwe complexen in Utrecht en Nijmegen betrokken blijven. 

Joint venture

Paul Jongen heeft geadviseerd over een Noors-Braziliaanse joint venture in de olie-exploratie-industrie via een Nederlandse vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het belang van de joint venture omvat vele miljoenen.

Transactie: due diligence

Höcker Advocaten heeft een due diligence onderzoek verricht in verband met de aankoop van een vastgoedportefeuille. De omvang van de transactie was € 50.000.000.

Transactie

Marnix van den Bergh adviseerde een zorginstelling het verwerven van de aandelen van haar minderheids- aandeelhouder. Hij voerde onderhandelingen over de prijs en de overige voorwaarden van het overnamecontract en voerde een beperkt ‘due diligence’-onderzoek uit.

Meer recente zaken

Meer informatie?
Wij helpen u graag verder.

Neemt u dan contact op met één van onze contactpersonen.

Contact

Paul Jongen

T+31 20 577 77 00
M+31 6 515 80 604
Ejongen@hocker.nl

Marc Wolters

T+31 20 577 77 00
M+31 6 433 66 314
Ewolters@hocker.nl